Matatabi Kauwstokjes 100% NATUURLIJK

Artikelnummer: 100206-01
Artikel 17 van 19
€ 2,29 (inclusief btw)

Per 2 dikke stokjes verpakt. Rustgevend en goed voor de tanden.

Aangezien dit natuurlijke produkten zijn kunnen de vormen en afmetingen van ieder stokje verschillend zijn.
Om gewenning te voorkomen is het advies om niet vaker dan 2 maal per week een stokje te geven en zodra de kat uitgespeeld is het stokje weg te leggen.
Als een kat er niet op reageert, helpt het om een stukje bast met de nagel verwijderen.

De stokjes zijn gemaakt van de Matatabiplant. Deze plant groeit in Azië (China en Japan) en is familie van de Kiwiplant. Matatabi is 100% natuurlijk en heeft een mooi effect bij katten: het maakt katten rustiger en leidt katten af bij stress en spanning, onrust en nervositeit. Ook kunnen katten baat hebben bij Matatabi wanneer ze niet lekker in hun vel zitten, snel geïrriteerd raken, zich futloos of gefrustreerd voelen. Het kan voor afleiding zorgen bij katten met vuurwerkangst.
Matatabi bevat Actinicine en matatabi lacton. Dit zijn alkaloïden die de zenuwprikkeling in de hersenen bij Felidae beïnvloeden.
Dosering en toepassing:
U kunt Matatabi geven als speelgoed, ook voor katten die wel goed in hun vel zitten. Katten spelen met het stokje, sommigen kauwen erop of bijten het aan stukken, wat goed is voor hun tandjes. Veel katten gaan rollen en wrijven op plaatsen waar het stokje of restanten ervan gelegen hebben. Na het spelen is de kat rustiger, de pupil verkleint en er wordt vaak gewassen en geslapen. Indien de bast van het stokje wordt verwijderd, is het effect nog groter.
Bijwerkingen:
Schadelijke bijwerkingen zijn er niet. Sommige katten kunnen erg bijzonder op de stokjes reageren. Zo waren er eigenaren die rapporteerden dat hun kat 'extatisch' leek van genot en ook gaan sommige katten (licht) kwijlen. Dit is onschuldig.
Om gewenning te voorkomen is het advies om niet vaker dan 2 maal per week een stokje te geven en zodra de kat uitgespeeld is, het stokje weg te leggen.

 

 

© 2016 - 2024 CAT-WALK.NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel